Κύθηρα - Value for money

του Βαγγέλη Δαβιτίδη

Όπως συμβαίνει με τις Παναγίες υπάρχουν και διαφορετικές Αφροδίτες. Και τα Κύθηρα ήταν ο τόπος λατρείας της Ουράνιας Αφροδίτης, προστάτιδας της αγάπης και του αγνού έρωτα. Η άλλη Αφροδίτη της Κύπρου είναι η Πάνδημος, προστάτιδα του σαρκικού έρωτα και της αναπαραγωγής.
 Στο θέμα μας τώρα. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, τα Κύθηρα ΔΕΝ είναι το φθηνό νησί. Έχει κατά τη γνώμη μου ακριβά καταλύματα και θα πρέπει να ψάξεις λίγο για να βρεις το value for money στο φαγητό (Φιλιώ τα σπας!). Έχει όμως ένα τόσο σκιερό και άνετο οργανωμένο camping στο Καψάλι, ένα υπέροχο κάστρο και μια όμορφη Xώρα, πολλές εξαιρετικές παραλίες (Μελιδόνι, Χαλκός και Παλαιόπολη οι αγαπημένες μου), το φανταστικό νησάκι Χύτρα και εκπληκτικούς καταρράκτες στuλ Σαμοθράκης στο Μυλοπόταμο που απογειώνουν τον αριθμητή στο κλάσμα (value/money) τόσο πολύ που τα κατατάσσουν εύκολα φαβορί στη συγκεκριμένη κατηγορία. 
Και μπορεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά να είναι πολύ αραιή ωστόσο αν φέρεις το αμάξι σου που πίστεψε με θα το χρειαστείς για να χαρείς το Τσιρίγο, η ενετική ονομασία του νησιού, τότε μπορείς να περάσεις σχεδόν ό,τι ωρα θέλεις από Πελοπόννησο. Άσε που μπορείς να περάσεις μετά και μια βολτίτσα από Ελαφόννησο που είναι σε απόσταση βολής. Κατά τα άλλα προγραμμάτισε παραπάνω από μια βδομάδα, ιδανικά δέκα μέρες για να προλάβεις να βουτήξεις σε όλες τις μαγευτικές παραλίες και να πιείς στα 2-3 ωραία μπαρ του νησιού.   
Τιp: Στην παραλία της Παλαιόπολης πήγαινε τέρμα δεξιά, βούτα δίπλα στα βράχια και ανακάλυψε τις εκπληκτικές σπηλιές μέσα στις οποίες μπορείς να κολυμπήσεις. Είσαι στο νησί της Αφροδίτης, οπότε επωφελήσου, είστε στο κατάλληλο σημείο για έρωτα!

Και μην ξεχνάτε το μεγάλο διαγωνισμό της Travelplanet24.com
 Ποιο νησί ταιριάζει στη φάση σου; Ψήφισε & ΚΕΡΔΙΣΕ καθημερινά ακτοπλοϊκά εισιτήρια αξίας 100€ και το ΜΕΓΑΛΟ τελικό δώρο αξίας 500€! 
☼ Παίξε τώρα: http://bit.ly/tp24_summerfash ☼ 
fashion addiction