Value for money - Aνάφη

Η Ανάφη

του Βαγγέλη Δαβιτίδη

Στη σκιά της Σαντορίνης βρίσκεται το νησί που βρήκαν καταφύγιο οι Αργοναύτες μετά τη σωτήρια παρέμβαση του Απόλλωνα κατά τη διάρκεια μιας τρομερής καταιγίδας. Ο θεός έριξε έναν κεραυνό και έτσι «φάνηκε» το νησί μέσα στη νύχτα με αποτέλεσμα οι Αργοναύτες να αλλάξουν ρότα προς τα κει και να σωθούν. Από το ρήμα αναφαίνω λοιπόν πήρε το όνομα της.
Όλα αυτά ανήκουν στη μυθολογία βέβαια. Εσύ όμως μπορείς να θαυμάσεις εδώ στο ανατολικότερο άκρο του νησιού τον περίφημο Βράχο, του οποίου τα απόκρημνα 460μ. τον καθιστούν τον δεύτερο μεγαλύτερο μονόλιθο της Μεσογείου μετά το Γιβραλτάρ. Ένα μονοπάτι από τη Μονή Ζωοδόχου Πηγής οδηγεί στην κορυφή του Βράχου, στον Κάλαμο και την ομώνυμη Παναγία Καλαμιώτισσα όπου επειδή τόσο η ανατολή όσο και η δύση είναι εξίσου συγκλονιστικές είθισται να ανεβαίνεις το απογευματάκι με προμήθειες και ένα sleeping bag και να διανυκτερεύεις στον περίβολο.   

Το νησί έχει και άλλον ένα μύθο, σύγχρονο αυτή τη φορά. Λέγεται Ρούκουνας. Είναι η περίφημη παραλία με τους αμμόλοφους, ένα πραγματικό σύμβολο αντίστασης των freecampistas. Ο ένας και μοναδικός μπάτσος του νησιού επιτηρεί καθημερινά τον αριθμό των σκηνών με τα κιάλια. Όταν αυτές φτάσουν να είναι τρεις γραμμές στη σειρά καλεί το λιμενικό το οποίο για έναν ακατανόητο λόγο επαναλαμβάνει με θρησκευτική ευλάβεια αυτό το τελετουργικό σχεδόν κάθε χρόνο. Προσπαθεί να «γράψει» ή να συλλάβει για τους λόγους που πάει το μυαλό σας μερικούς free campistas. Στη θρυλική ταβέρνα στο Ρούκουνα αν είστε τυχεροί μπορεί και να πετύχετε τον Αποστολάκη από τους Χαϊνηδες σε αυτοσχέδιο live.  

Τώρα γιατί στη λίστα value for money η Ανάφη; Πρώτον γιατί οι τιμές των ενοικιαζόμενων παραμένουν σε πολύ λογικά επίπεδα –εύκολα μπορείς να βρεις δίκλινο σε τιμή όχι μεγαλύτερη από 40 €- αν και το νησί βουλιάζει από κόσμο και δεύτερον γιατί στην πλατεία της Χώρας μπορεί να πετύχεις μερικά πολύ καλά live. Επίσης η ανάμειξη wannabe εναλλακτικών με αλάνια δημιουργεί απροσδόκητες καταστάσεις που συνεχίζονται σε αταίριαστες σχέσεις το φθινόπωρο. Και αυτή η μίξη εμένα προσωπικά με διασκεδάζει –με την καλή έννοια- όσο τίποτε περισσότερο. 

Τip: Στη Χώρα θα πρέπει να ζοριστείς λίγο για να ανακαλύψεις το Γλάρο. Ένα από τα καλύτερα και πιο αλλόκοτα Bar στο Αιγαίο. 

Εδώ μπορείς να διαβάσεις για τα άλλα δύο value for money νησιά που έγραψα

Κύθηρα http://ypovrixio.gr/new.php?id=68
Νίσυρος http://ypovrixio.gr/new.php?id=67 

Ποιο νησί ταιριάζει στη φάση σου; Ψήφισε & ΚΕΡΔΙΣΕ καθημερινά ακτοπλοϊκά εισιτήρια αξίας 100€ και το ΜΕΓΑΛΟ τελικό δώρο αξίας 500€! 
☼ Παίξε τώρα: http://bit.ly/tp24_summerfash ☼

fashion addiction