Αλόννησος

Αλόννησος

του Βαγγέλη Δαβιτίδη

Καταρχήν για να φτάσετε εδώ έχετε δύο επιλογές. Πρώτον να πάρετε τη θαλάσσια συγκοινωνία από τον Βόλο. Αυτό σημαίνει ότι θα επισκεφθείτε τα περίφημα τσιπουράδικά του-προτιμήστε τα αυθεντικά της Νέας Ιωνίας. Αυτός ο σταθμός είναι ένας σημαντικός λόγος για να επισκεφθεί κανείς την Αλόννησο! Δεύτερον η θαλάσσια περιοχή των Σποράδων είναι φοβερή για βόλτες με φουσκωτό ή ιστιοπλοϊκό οπότε έρχεστε απ’ όπου το ρίξετε. 
Στην Αλόννησο το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου σας περιμένει να το ανακαλύψετε! Μπορείτε να κάνετε από καταδύσεις μέχρι… ψάρεμα. Και επειδή εδώ η ηρεμία είναι το κύριο χαρακτηριστικό εννοείται ότι έρχεστε με το έτερον ήμισυ. Ρίξτε μια ματιά στα σπίτια ή τις βίλες που νοικιάζονται γιατί πραγματικά μπορεί να πετύχετε φοβερές ευκαιρίες. Επίσης στο καταπράσινο νησί αξίζει να περπατήσετε μερικά από τα δασικά μονοπάτια του.
Οι παραλίες είναι θαυμάσιες, τα νερά καταπληκτικά οπότε αν έχετε τη δυνατότητα φουσκωτού εκμεταλλευτείτε την. Αλλιώς οι ντόπιοι νοικιάζουν και βάρκες. 
Εδώ μιας και η Αλόννησος είναι το πέμπτο και τελευταίο νησί του “value for money” αφιερώματος θα αδράξω την ευκαιρία και σας αραδιάσω μια σειρά από μερικά ακόμα νησιά που αξίζουν και με το παραπάνω το χρίσμα.
Αγκίστρι, δίπλα στην Αθήνα και όμως σα να βρίσκεσαι στην άκρη του Αιγαίου.
Σαμοθράκη, απλά άντε γειά! Φοβερή ενέργεια σε τοπία που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού. The living is easy στις βάθρες. Το μόνο που μπορεί να τα καταστρέψει όλα είναι να έρθεις με γυναίκα που ζει και αναπνέει για το μαύρισμα στις παραλίες. 
Ικαρία-Φούρνοι: Εντάξει, μπορεί η Ικαρία να ανήκει δικαιωματικά στην κατηγορία «Καλύτερα πανηγύρια», αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να φιγουράρει και σε αυτή τη λίστα. Υπάρχει λόγος που τη λέμε Κούβα της Μεσογείου.

Έτσι φτάσαμε στο τέλος αυτού του μίνι αφιερώματος για τα value for money νησιά με αφορμή τον διαγωνισμό της travelplanet24. http://bit.ly/tp24_summerfash 
Ακόμα να ψηφίσεις το αγαπημένο σου νησί και να κερδίσεις τα εισιτήρια σου;

To μόνο που απομένει να σας ευχηθώ είναι προσοχή στους αχινούς! 

fashion addiction