


Το www.ask4food.gr είναι το µεγαλύτερο ελληνικό community site µε κριτικές εστιατορίων από πελάτες. Λειτουργεί µε την πεποίθηση ότι η κοινή άποψη που µοιράζονται χιλιάδες πελάτες µε πραγµατικές εµπειρίες από τα εστιατόρια είναι, χωρίς αµφιβολία, πιο ακριβής και πιο έγκυρη από τις απόψεις µερικών επαγγελµατιών κριτικών. Η οµάδα του ask4food.gr επέλεξε και παρουσιάζει µέσα από σχόλια των χρηστών του κάποια από τα εστιατόρια που ξεχώρισαν τους προηγούµενους µήνες!
Pars Persian Restaurant
Ιρανική κουζίνα στο Χαλάνδρι (Κ. Παλαιολόγου 15, τηλ: 210 6817277)
13-20 €/άτοµο
> Έγραψαν:
«Ένα Ρύζι Μίξ (Ζερέσκ µε φραγκοστάφυλο φιστίκι αιγίνης και αµύγδαλο, Σιρίν µε ξύσµα πορτοκαλιού φιστίκι αιγίνης αµύγδαλο και καρότο, Μπαγαλί µε άνηθο κουκιά µε κοτόπουλο και Περσικό µε σαφράν). Καταπληκτικό, αεράτο µαγείρεµα, µε γεύσεις µοναδικές και ιδιαίτερες.»
«Κεµπάπ κουµπιντέ (8E): Eξαιρετικό κεµπάπ, ζουµερό,ψητό στη µεταλλική σούβλα και ήταν 100%αρνίσιο κρέας πεντανόστιµο µε τα µπαχαρικά του. Αρκετά βαρύ πιάτο ιδιαίτερα εµείς που προτιµήσαµε το δικό τους ρύζι µε βούτυρο πρόβειο και σαφράν.»
«Το περιβάλλον είναι πολύ όµορφο, εναρµονισµένο πλήρως στο ύφος της εθνικής κουζίνας που σερβίρει. Έχει εντυπωσιακή είσοδο και µε το που µπαίνεις στην είσοδο στο δεξί σου χέρι βλέπεις ένα δωµάτιο που αναπαριστά την τραπεζαρία µιας τυπικής ιρανικής οικογένειας.»
«Και σαν κλείσιµο θα ήταν παράλειψη να φύγουµε, χωρίς να καπνίσουµε ναργιλέ, ο οποίος χρεώνεται έξτρα (6€ έκαστος). Εγώ επέλεξα λεµόνι και ο φίλος µας φραγκοστάφυλο.»
Αυλή του Κούβελου
Ταβέρνα στα Άνω Πετράλωνα (Γεν. Κολοκοτρώνη 66, τηλ: 210 9221183) 17-25 €/άτοµο
> Έγραψαν:
«Το µαγαζάκι εσωτερικά είναι µε ασβεστωµένους τοίχους, άσπρα τραπέζια και καρέκλες, ένα τζάκι κι ένα πιάνο (στο οποίο έπαιξε 3 τραγουδάκια µία πελάτισσα).»
«Πήραµε σαλάτα πανδαισία τραγανών λαχανικών, ρεβύθια (καθώς τα προτείνουνε πολύ από τους κριτικούς και όντως ξεχωρίζουν), µαστέλο, χαλούµι (x2), πατάτες τηγανητές και όχι προτηγανισµένες, καπνιστή µελιτζάνα µε ντοµάτα και φέτα (από το µενού της ηµέρας, πολύ πολύ καλό για όσους προτιµούν τα καπνιστά)»
«χαλούµι ψητό, ρεβιθάδα γλύκισµα (εφάµιλλη µε ρεβιθάδα που έχουµε φάει στην Σίφνο), και τα δύο κυρίως: µπιφτέκια τριών κιµάδων και χιουνκιάρ µε κοκκινιστό κρέας, το ένα πιο νόστιµο από το άλλο!»
«Πήραµε για πρωτα µελιτζάνα καπνιστή, παστουρµαδοπιτάκια και χιώτικο τυρι σαγανάκι και για κυρίως ένα κατσικάκι ριγανάτο και ενα φρυκασέ µε χοιρινό. Ολα ήταν νοστιµότατα δεν έβαλα όµως τέσσερα γιατί ήµασταν 2 µονο ατοµα και έτσι δεν δοκίµασα πολλά πιάτα.»
Το ταβερνάκι της Εύης
Ταβέρνα στον Πειραιά (Παλ. Πατρών Γερµανού 5 και Χαλκίδος, τηλ: 210 4933285)
11-17 €/άτοµο
> Έγραψαν:
«Θεωρώ το ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ ΤΗΣ ΕΥΗΣ γνήσιο «παιδί» του ASK4FOOD. Αν δεν το είχαµε ανακαλύψει και προβάλει εµείς, διότι περί ανακάλυψης - και αποκάλυψης - πρόκειται, θα έλειπε από µας και την ατζέντα µας ένα πραγµατικό µαργαριτάρι, αλλά και από το ταβερνάκι αυτό η αναγνώριση που του αξίζει.»
«Να δοκιµάσετε κάτι που σπάνια πια βρίσκεις σε ταβέρνες (για αλλού δεν το συζητάµε): σπιτικούς µεζέδες, όπως: Κολοκυθοκεφτέδες πραγµατικούς αφρούς, χωρίς ίχνος αλευρίλας. Χειροποίητο τζατζικάκι για να τους συνοδέψετε. Τυροκαυτερή πραγµατικά καυτερή (γενικά τα πικάντικα είναι το φόρτε της ΕΥΗΣ), µε το τυρί καλοδουλεµένο, να µη το νιώθει η γλώσσα. Κεφτεδάκια τηγανιτά, µε το δυόσµο να δίνει τον τόνο.»
«Για κυριως πηραµε πουγκι (χοιρινο µε τυρι, πιπεριες και πατατες στη λαδοκολλα), λουκανικο πικαντικο ( οντως καυτερο), ενα βουβαλισιο µεζε και τους υπέροχους λαχανοντολµάδες!»
«Το άτοµο ήρθε περίπου στα 16 ευρώ χωρίς το κρασί (απ’ το οποίο παρεµπιπτόντως πήραµε κάνα κιλό χύµα που ήταν αξιοπρεπέστατο και εξίσου φθηνό).»
Rakor
Μοντέρνο Μεζεδοπωλείο στον Κεραµεικό (Πλαταιών 10 & Γρανικού, τηλ: 211 7108877)
11-17 €/άτοµο
> Έγραψαν:
«Από τις λίγες περιπτώσεις που θα ήθελα να βάλω σε βαθµολογία, κάτι παραπάνω από το 4άρι του Ask4food.»
«Ατµόσφαιρα νεανική, χαλαρή, όπου όλοι, ακόµα και οι µεγαλύτεροι σαν εµάς, νιώθουν άνετα ανάµεσα στους 25ρηδες έως 30κάτι που αποτελούν την πλειοψηφία.»
«Φιλετάκια κοτόπουλο µε ρύζι. Αυτό το πιάτο µας άφησε άφωνους! Το ρύζι ήταν αναµεµειγµένο µε διάφορα υλικά τα οποία δεν µπορούσες να προσδιορίσεις µε ακρίβεια, αλλά ήταν απίστευτα νόστιµο.»
«Φαλάφελ, που είναι τέσσερα µεγάλα κεφτεδάκια από ρεβύθι και µπαχαρικά, λίγο πικάντικα. Πάρα πολύ καλή εκτέλεση, σερβιρισµένα µε αραβικές πίτες, λίγη σαλάτα λάχανου-καρότου και µε την ίδια σάλτσα γιαουρτιού, σε αρκετή ποσότητα.»
«Είναι θαρρώ προφανές από τις περιγραφές µου, θα ξαναπάω και θα δοκιµάσω και τα υπόλοιπα λαχταριστά πιάτα που έχει να προσφέρει το µενού.»
Che Sara
Ιταλική κουζίνα στον Ταύρο (Νοταρά 38 & Χρ. Σµύρνης, τηλ: 210 3412421)
17-25 €/άτοµο
> Έγραψαν:
«Το ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ του µαγαζιού είναι ο Τόνυ από το Μπάρι. Είναι η ιταλική φινέτσα σε ένα τέτοιου είδους εστιατόριο. Γίνεται αντιληπτός παρ’ ότι είναι διακριτικός.»
«Ο κυρίως εσωτερικός χώρος περιποιηµένος και ζεστός, µε διάφορες ζωγραφιές στους τοίχους. Γενικά ωραία ατµόσφαιρα. Πολύ όµορφη η εικόνα της ανοιχτής κουζίνας στο κέντρο του µαγαζιού, όπου µπορούσες να δεις το σεφ σε δράση.»
«Έχει φοβερό ψωµί φρέσκο που έρχεται σαν κουβέρ (νοµίζω µε νιφάδες καλαµποκιού). Εµείς 2 φόρες που πήγαµε δεν ξέραµε ποιος να το πρωτοφάει.»
«Παραγγείλαµε σαν ορεκτικό ένα ριζότο µε σπανάκι που ήταν πολύ καλό και αρκετά µεγάλη µερίδα και σαν κυρίως πένες µε πέστο και νιόκι στο φούρνο µε κόκκινη σάλτσα και µοτσαρέλα.»
«Τα ζυµαρικά αξίζουν και µε το παραπάνω. Η µητέρα µου που έχει σπουδάσει στη Γένοβα δεν έχει ξαναδοκιµάσει τέτοια νιοκι όπως ανέφερε. 2 φόρες µας πηγε για να τα γευτεί.»
Εδώ και λίγο καιρό, οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων έχουν αποκτήσει το δικό τους βήµα µέσα στην ψηφιακή κοινότητα του ask4food.gr και απαντούν δηµόσια σε κριτικές χρηστών! Επισκεφθείτε το www.ask4food.gr, δείτε ποια εστιατόρια της Αθήνας άφησαν ικανοποιηµένους πελάτες και γράψτε τη δική σας γνώµη!